A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pvp Battlegrounds
#1
Ne haragudjatok, tudom, megint többek szemében szálka lesz amit itt írok, de a mai BG-zés után mindenképpen szerettem volna ezt megosztani a többiekkel, aztán lehet anyázni, vagy amit akartok, azt mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy teljesen szubjektív amit itt olvashattok.



Egyszerűen utálom azt a hozzáállást, hogy ha premade ellen garcolunk, akkor /dance és nem csinálunk semmit. Meg hogy csak hagyjuk bevinni a zászlót, menjünk HK-ra. Meg hogy minek támadjak már, úgyis mindjárt megnyerik. Még ha esetleg pug raidben vagy, akkor azt mondom, ha látod, hogy mennyi béna játékos van benn, nem erőlteted magadat, de könyörgöm, egy premade raidben ilyet csinálni???



Nem csak magadat és a csapatodat járatod le, hanem elveszed a többi ember kedvét is a játéktól. Amikor azt látom, hogy valaki abbahagyja a támadást, csak mert veszítésre állunk, legszívesebben jól fenékbe billenteném, mert MINDEN csapatot, még a legjobban megszervezett és felszerelkezett allys farmolós csapatot is meg lehet verni.



Igen, számít a ruha, ami rajtuk van. Igen, számít, hogy összeszokott, ventrilón egyeztető csapatról van szó. Igen, számít, hogy sokkal többet pvpznek. De azzal, ha azt mondod, hogy akkor ezt már az elején föl is adjuk, azzal a hozzáállással a büdös életben nem fogod megverni őket, legyél akármilyen jó cuccokban.



Ha már tényleg megvan a lehetősége annak, hogy a full raid ott van, a rendelkezésedre áll, nem is volt olyan rossz a csapatösszeállítás, mindenki ott van ventrilón, és akkor ilyen szerencsételnül szerepelünk, hogy még az AB-ket is majdnem elveszítjük? Ez egyszerűen szánalmas és teljesen elvette a kedvemet attól, hogy a raidben lévő emberek egy részével még egyszer lemenjek BG-zni.



Ha már ott van a teljes team, akkor kell egy vezető ember, aki összefogja, koordinálja a különböző offenzívákat és védekezéseket, hogy ne rohangáljon mindenki amerre lát, ne az adott játékosra legyen bízva, hogy eldöntse, merre fut, hanem legyen meg mindenkinek a feladata, és ne az az anarchia uralja az egészet, mint ami ma este. Ha ez megvan, akkor még mindig rá kell szoktatni az embereket arra, hogy amit csinálnak, jól csinálják, és legyen rutinjuk, de ha még csak rá sem támadsz az ellenfélre, hanem ezüsttálcán kínálod nekik a győzelmet, akkor sosem fogod összekovácsolni a csapatodat és mindig csak veszíteni fogsz.
-- JÁTÉKOK.HU --
Válaszol
#2
asszem én voltam az egyik aki /dance pedig aztán nem vok arról híres hogy csak úgy hagyom magam legyőzni. De azért a többiek védelmére kelve egy jól összeállított jól fel szerelt csapat ellen egy épp hogy 10 fős csapat egyetlen healerrel nem épp ideális felállásban. Lehet hogy tudtuk volna órákig húzni stb. de annak mi értelme lett volna? Ha látok esélyt a győzelemre megteszek érte mindent, de tegnap ezen a bizonyos bg-n nem láttam. Ez alapján akkor valszeg velem sem játszol többet?
Válaszol
#3
Néhány dolog, BG-típusonként, ötletindítóként:



Alterac Valley

Minden AV nagyon könnyen nyerhető. Mivel nagyon sok helyről nagyon béna emberkék is be szoktak lépni a játékba (mivel nem csapatként jelentkezel), így annyi koordinációt igényel, hogy legalább egy 5fős csapat bekerüljön veled egy játékba, akikkel ventrin tartod a kapcsolatot. Még ha már a hordás bázis ostromjánál is tartanak, neked annyi a feladatod, hogy szépen a csapatoddal visszafoglalod a graveyardokat (vagy ha ti nyomultok előre, akkor véditek a sajatjaitokat és akik visszafutnak pirosak a hordás bázis irányába, azokat nem hagyod hátrafutni).



A többieket meg hagyd, hadd haljanak meg amikor szemtől szembe összecsapnak az allysokkal. A leghülyébb offenzíva, amikor összecsap a két "sereg" egymással, mindenki el van foglalva mindenkivel, csak éppen az ilyen hátraosonós emberekkel nem, akik meg szép csendben megnyerik az adott frakciónak az egész játékot. A nagy csatát hagyd meg a parasztoknak, te bástyaként védj, vagy futóként támadj be az ellenfélnél.



Sajnos az idézgetés meg a cuccok leadása, még ha sok reput is jelent (már akinek még kell), a mostani AV-ben már csak másodlagos, és csak időhúzó szerepe van. Így ha gyors AV-t szeretnél letudni, ne erre hajazz, és ne foglalkozz ezekkel.



Warsong Gulch

Szerezz egy druidát! Ha nem megy, szerezz be Swiftness Potiont és rugóval vidd a zászlót. A zászlóvivőt ki lehet healelni, de ha mégsem, akkor cserélgessetek zászlóvivőt menet közben és így 1-2 átadással is simán bevihető a zászló.



A támadókat interceptelni, főként a mage feladata, hogy zászlóvivő után lefagyasztgatja az ellent, és így lépéselőnyhöz jut a zászlós emberke. Random ellen a legegyszerűbb, ha leölöd az összes allyt, amikor megrohamozzák a bázisodat (baloldalt fognak futni, vagy középen), majd középen ott hagysz 2 embert interceptre, a zászlónál 1 embert (lehetőleg valami lassításra képeset, lock, rugó, shammy pl.), a többivel elhozod az ő zászlójukat. Így nem kell rohangásznod a saját zászlódat keresvén, és sokkal hamarabb lehet nyerni WSG-t.



A befutásnál premade ellen SOHA ne jobboldalt fuss, hanem alakíts ki egy elterelő csapatot, akik középen lefoglalják őket (lehetőleg mágusokkal, fagyasztással is), és egy kis különítményt (2 vagy 3 ember) küldj a zászlóért jobboldalt. Ha már nálad a zászló, akkor amíg a középen meghalt társaid reselnek, addig ők nem tudják már, merre van a zászlójuk, és már alapból megosztott a csapatuk - így ha kicsit lassabban is, de megnyerheted a WSG-t.



WSG-nél a bázison a kiinduló ajtó mögé (van egy pereme az ajtónak, ahol leomlik az a fabarikád kezdéskor) be lehet ugrani, ide érdemes egy dps-t berakni és sokkal jobban be lehet így védeni a zászlót, mint ha az emberek a terem közepén, vagy a megszokott védő pozíciókban kolbászolnak, mert a TAB nyomogatásával látod a fentről támadókat, ők viszont egészen addig amíg be nem jöttek a terembe, téged nem látnak. Ez nem exploit, tehát nem bannolhatnak érte. Viszont ha van egy kis esze az ellenfélnek, akkor második-harmadik próbálkozásnál már tudják, hogy te ott leselkedsz és számítanak rád.



Wall-jumpinggal fel lehet ugrani nehezen elérhető részre a zászlóval a kezedben, ám ezt bannolni szokták (elsőre 4 nap, következő jelentéskor véglegesen), szal erre nem érdemes hajazni.



Arathi Basin

BG-be lépés előtt érdemes felbuffolni mindenkit az új bejelenkezés előtt.



A nyerő taktika az, ha 3, vagy 4 állást magadénak tudsz (Farm, LM, BS, vagy Farm, BS, Mine), és az ezeket 2 emberrel véded. Az ezeket összekötő úton (ezt hívják crossroadsnak) pedig egy nagyobb, mobilizálható csapatot tartasz, akik ha bármelyiket betámadják, rögtön oda tudnak rohanni és segíteni az érintett helyen.



A harc mindig a zászlónl kell, hogy folyjon, mert különben könnyen előfordulhat, hogy amíg elvonják a figyelmedet arrébb, egy ninjarugó, vagy bármi más, megtekeri a zászlódat. Ha crossroadsos intercept a feladatod, akkor ne rohanj el a csapatodtól üldözni alacsony HP-jú embereket, nem az az egy HK a fontos, sokkal több honort kapsz abból, hogy megnyered az AB-t, mint egy ember legyilkolászásából.



Random csapatnál nem hülyeség már az elején is elfoglalni a Stablest, ha éppen zergelnének (azaz sokan egy helyet támadnának), ugyanis a random esetében 99.9%-kal utána a Satblest akarják majd visszafoglalni és addig te másik 4 állást elfoglalhatsz simán.



A Lumber Mill tetejéről, valamint a BS-ről nagyon jól be lehet látni a terepet, és így jelenteni a többieknek az ellenség csapatmozgását akkor, ha olyan ember van ilyen helyen, aki ott van Ventrilón és beszélni is tud, valamint max distance-re ellát, azaz az egész pályát belátja. Ezen jelentések alapján pedig már jó előre látod, mit fognak betámadni és át tudod csoportosítani a crossroadsos csapatot.



A legfontosabb! Mindig legalább két ember tekerje a zászlót olyan helyzetben, ahol erőfölényben van az ally, vagy nagyon kétesélyes, hogy elfoglalhatod a bázist. (A legjobb, ha egy tauren takarásában egy kisebb, mondjuk undead teker.) Minden egyes zászlótekerőt ugyanis ki kell targetelni és ez mind mind idő! (az aoe-es casterekre (mágus, lock elsődlegesen) nagyon figyeljetek ilyenkor, ne férkőzzenek a tekerők közelébe) A cél az, hogy megtekerd a zászlót, és onnantól kezdve akik a csatánál meghaltak, nem tudnak a legközelebbi temetőből már odarohanni, hanem messzebbről rohannak, amíg a te embereid is élednek, vagy éppen a felmentő sereg odaér és akkor már meg tudod tartani az adott bázist. Ellenkező esetben még ha csak 1-2 ember is marad az adott bázisnál, mire elkezdenéd megtekerni a zászlót, az allysok egy újabb csapata éledt fel a bázis temetőjében...



Általános PvP-s dolgok

- Ha tudsz helaleni, healelj!

- Warriorral, Warlockkal, Rugóval nagyon jól lehet előrenyomulni, ha healelnek. Legalább 3 ember téged fog ütni, miközben vmelyik healer nyomja rád a healt, ezzel már 2 ember pluszban vagy, akik arathatják a többieket, vagy éppen zászlót foglalhatnak stb.

- A mágusokat silencelni kell, vagy fearelni, mert az aoe-jük nagyon durvát sebez. Viszont silence után max wandozni tudnak...

- A healereket öld, vagy legalább silenceld legelőször. Hiába ütöd a 6k HP-s warriort, ha hárman healelik hátulról. (Lásd 2. pont)

- Soha ne merülj el annyira a csata hevében, hogy nem veszed észre a sunyin egy tereptárgy mögül leselkedő mage-t, huntert stb-t. Nagyon jól el lehet bújni és távolról lődözni az embereket, ezzel pedig egy offenzívát könnyen bebukhatsz, mert óriási dps-t tudnak tolni ezek a kasztok, ha nem zavarják meg közben őket. (Tipp: használj vmi rendes combat logot és figyeld a sebzéseket.) Te viszont (főleg random ellen) nyugodtan alkalmazd ezt a taktikát és használd ki a tereptárgyak nyújtotta lehetőségeket.

- Soha ne kezdj el egy embert üldözni. Nem éri meg. Arra figyelj, mi az elsődleges feladatod.



- Váltogasd a taktikákat, mert ha mindig ugyanazt csinálod, könnyen kiismernek és legyőznek.

- Nézd meg, mi az, ami miatt az ellenfél könnyen leöl téged, milyen hibákat követsz el, milyen spelleket használnak ellened, és ugyanezeket a taktikákat használd te is ellenük.

- Soha nincs veszített állás, még ha szarul is állsz, csak akkor, ha lemondasz a küzdelemről és feladod...

- Ha WSG-ben 3 paladin van egy premade-ben, afkolj ki vagy lépj át AB-be. 3 paladinnál ugyanis 1 viszi a zászlót, másik 2 healel mögötte, van shiledjük meg minden, szal ha közepesen jól csinálják és együtt mozognak, verhetetlenek...
-- JÁTÉKOK.HU --
Válaszol
#4
[quote name='Viharpöröly' post='4284' date='2006. 10. 01. / 03:00']asszem én voltam az egyik aki /dance pedig aztán nem vok arról híres hogy csak úgy hagyom magam legyőzni. De azért a többiek védelmére kelve egy jól összeállított jól fel szerelt csapat ellen egy épp hogy 10 fős csapat egyetlen healerrel nem épp ideális felállásban. Lehet hogy tudtuk volna órákig húzni stb. de annak mi értelme lett volna? Ha látok esélyt a győzelemre megteszek érte mindent, de tegnap ezen a bizonyos bg-n nem láttam. Ez alapján akkor valszeg velem sem játszol többet?[/quote]



ha nem látok esélyt győzelemre, akkor sem hagyom abba a harcot. ha elhúzom órákig, sokan kiafkolnak ellenfélnél is, főleg azért, mert nekik is minél gyorsabb repu/honor a cél, amit így könnyedén át is adsz nekik, ha feladod.



de éppen ezért nem megyek olyan premade ellen addig, ameddig nem kovácsolódott össze a csapatom, hanem tanulnak benne az emberek, hanem csak random ellen. erre meg nagyon egyszerűen az a megoldás, hogy csak egy ember megy be BG-re, megnézi, kik vannak benn, majd ha szükséges, átjelented a csapatot másik BG-re, és utána megint visszajelentesz mindenkit. megint bemegy egy ember, megnézi, milyen csapat van, és így tovább...



ennél gyorsabb és hatékonyabb honor és repufarmot nem tudsz mondani.



ha ez a hozzáállásod, akkor valszeg BG-zni inkább nem megyek veled, így van. csak felidegesítem magam és még veszítünk is, ami nekem nem éri meg időben, mivel nem PvP-re vagyok beállítva, így számomra az a lényeg, hogy minél több reput szerezzek minél rövidebb idő alatt, amikor nem raidelek. ergo, a cél hogy minél több AB/WSG-t nyerjek, és ha ebben nem partner a társaság, akkor másokkal megyek PvP-zni, vagy nem is megyek egyáltalán.
-- JÁTÉKOK.HU --
Válaszol
#5
Take <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' /> relax... a tegnapi csapatból szerintem sokan nem voltak még premade csapatban!! szval csinálták a jó kis bevált taktikájukat futunk amerre allit látunk!!! <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' />

Ez is olyan mint egy insta, össze kell szokni, sőt az első hogy meg kell tanulni hallgatni az irányítóra ez esetben rád kellett volna!!! nem tom mi volt wsg n, de erre is szoktatni kell a népet <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' /> én szívesen megyek pvp zni, és hallgatok a népekre!!! sőt én is szoktam pofázni <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' />
Höslámi alias : Hero Muhammed ben Oszmán





"Az idő a legjobb mesterlövész"







[url="http://armory.wow-europe.com/?#character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=H%C3%B6sl%C3%A1mi"]http://armory.wow-europe.com/?#character-s...C3%B6sl%C3%A1mi[/url]
Válaszol
#6
[quote name='Höslámi' post='4295' date='2006. 10. 01. / 13:47']Take <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' /> relax... a tegnapi csapatból szerintem sokan nem voltak még premade csapatban!! szval csinálták a jó kis bevált taktikájukat futunk amerre allit látunk!!! <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' />

Ez is olyan mint egy insta, össze kell szokni, sőt az első hogy meg kell tanulni hallgatni az irányítóra ez esetben rád kellett volna!!! nem tom mi volt wsg n, de erre is szoktatni kell a népet <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' /> én szívesen megyek pvp zni, és hallgatok a népekre!!! sőt én is szoktam pofázni <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' />[/quote]



jó, a visszajelzésekből azt látom viszont sajna, hogy pont azok nem olvasnak megint fórumot, akikre a legjobban ráférne...
-- JÁTÉKOK.HU --
Válaszol
#7
az általános pvp részbe pala = poly nem tud kijönni belőle és őt a legnehezebb leverni igy jobb ha kivonjuk a forgalomból egy időre
Válaszol
#8
pala <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' /> Purge+Earth Shock Big GrinDD közben windfury t neki Big GrinDd és vége van mint a botnak!!!
Höslámi alias : Hero Muhammed ben Oszmán





"Az idő a legjobb mesterlövész"







[url="http://armory.wow-europe.com/?#character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=H%C3%B6sl%C3%A1mi"]http://armory.wow-europe.com/?#character-s...C3%B6sl%C3%A1mi[/url]
Válaszol
#9
[quote name='Höslámi' post='4306' date='2006. 10. 01. / 17:50']pala <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' /> Purge+Earth Shock Big GrinDD közben windfury t neki Big GrinDd és vége van mint a botnak!!![/quote]





Valami bug lehet (valahol, ha más nem agyilag nálam), de én nem tudom purge-ölni a paláról a bubit, mer azt kapom meg, hogy immune... <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' />

És akkor earth shock sem működik, ugyanazon okból... <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wacko.gif' class='bbc_emoticon' alt=':wacko:' />

Persze lehet én értek félre valamit <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/unsure.gif' class='bbc_emoticon' alt=':unsure:' />



Mindenesetre ha csak egy kicsit is benézi, windfury még neki is fáj <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
Válaszol
#10
nem ha ez bejön akkor nincs bubi <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' /> nincs ideje felrakni <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' />
Höslámi alias : Hero Muhammed ben Oszmán





"Az idő a legjobb mesterlövész"







[url="http://armory.wow-europe.com/?#character-sheet.xml?r=Bloodscalp&n=H%C3%B6sl%C3%A1mi"]http://armory.wow-europe.com/?#character-s...C3%B6sl%C3%A1mi[/url]
Válaszol
#11
Bocs, hogy belepof mint nomember ( <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cry.gif' class='bbc_emoticon' alt='Cry' /> ) , de olvasgattam az első hozzászólást, és szeretnék egy kicsit véleményt alkotni!



Az alábbi dolog természetesen csak wsgre vonatkozik (AV-n nincs premade, ABnek meg max30perc alatt végevan, akármilyen az eredmény) (btw: ebből következik: soloban AB a nyerő, csapatban a wsg)



Az, hogy feladod a küzdelmet, az nem azt jelenti, hogy gyáva, béna, lusta, hülye noob stb vagy, egyszerűen időracionalizálás!



Illusztrálva:

Mi amikor premade ellen csaptunk össze (egy jól felépített ventris timmel -> ugye Nevar <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />) akkor is azon az állásponton voltunk, hogy nézzük meg mit hoz az első kör a premade ellen (mert premade is lehet béna, akár BWL cuccban ha nem tudnak pvpzni, lehet egy kezdő pvpcsapat, egy friss guild, vagy egyszerűen csak egy szerverről randomcsapat állt össze és lehet kőkemény pvpcsapat is)!

Ha megy, akkor nyomjuk tovább, ha bedarálnak minket, akkor /dance vagy csak HK és zászlóvivőt nem bántjuk! Sőt sokszor ha bizonytalan kimenetelű volt, mert hasonló tudású és felszereltségű csapat volt, akkor is feladtuk, mert pörögni kell!



Ennek igen egyszerű oka van (egy pvp orientált csapatban):

Aki pvpzik - és nem funból raid hijján, hanem repuért meg rankért csinálja - annak igen nagy időpocsékolás egy 50perces wsg! Ennyi idő alatt 3 pug elleni 15perces győzelmet lehet összehozni!

Sokkalta több honourt hoz (és nem utolsósorban reput), mint egy elnyúlt, sokHK-s bizonytalan kimenetelű wsg!

(kismatek: egy jó premade ellen szerzel mondjuk killből max300honourt és egy bedzset, a győztes bg pedig ~1600fix honour+killek+repu: 50perc wsg tehát lehet 300honour vagy 6000... és ez az ami számít!)



És hála a crossbgnek nem kell órákig várni a következő bg-re mint régen, hanem azonnal mehetsz a következő - várhatóan nyerő - bgbe!



Természetesen szar érzés feladni és senki sem szeret vesziteni <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' /> , de egyszerű racionális oka van ha pvpre gyúrsz, az, hogy idő és honourpocsékolás elbújni a zászlóval, beállni védekezni, újra meg újra ellopni a zászlót csak hogy ne tudjanak szkórolni! Ha gyorsan vesztesz mehetsz a következőbe és jön a honour!



Ebből persze az következik, hogy egy pve beállítottságú gémer, aki csak ritkán és csak a fun kedvéért pvpzik, az nehezen tudja megérteni ezt a hozzáállást és neki nem is időpocsékolás egy hosszú bg, mert neki nem a honour a lényeg, hanem a pvpélmény maga, amibe viszont nem fér könnyen bele az, hogy feladja!



üdv

Tojgli



ui: szerintem kérdezzétek meg erről Nevar véleményét is... talán tud a témáról valamicskét <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wave.gif' class='bbc_emoticon' alt=':wave:' />

ui2: az meg szerintem nem sportszerű játék, hogy CSAK azért bújok el a zászlóval miközben biztos, hogy nem tudunk nyerni, hogy hátha akkor ki afkzik az ellen... ennyit nem érhet sem egy győzelem sem semmi! <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry22:' />
Válaszol
#12
[quote name='Tojgli' post='4422' date='2006. 10. 06. / 11:43']Természetesen szar érzés feladni és senki sem szeret vesziteni <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' /> , de egyszerű racionális oka van ha pvpre gyúrsz, az, hogy idő és honourpocsékolás elbújni a zászlóval, beállni védekezni, újra meg újra ellopni a zászlót csak hogy ne tudjanak szkórolni! Ha gyorsan vesztesz mehetsz a következőbe és jön a honour!



Ebből persze az következik, hogy egy pve beállítottságú gémer, aki csak ritkán és csak a fun kedvéért pvpzik, az nehezen tudja megérteni ezt a hozzáállást és neki nem is időpocsékolás egy hosszú bg, mert neki nem a honour a lényeg, hanem a pvpélmény maga, amibe viszont nem fér könnyen bele az, hogy feladja![/quote]



Ámen



Bár én most FW-éknál repura gyúrok, de mindig megteszem amit tudok/lehet (ami a kaliberemet tekintve természetesen nem sok <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' /> )



Régebben idegesített a "hagyjátok őket nyerni, ne védekezzetek" felszólítások, de már nem nagyon foglalkozom vele... Tolerancia FTW <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/blush.gif' class='bbc_emoticon' alt='Blush' />
Válaszol
#13
[quote name='Nepata' post='4423' date='2006. 10. 06. / 12:27']Ámen



Bár én most FW-éknál repura gyúrok, de mindig megteszem amit tudok/lehet (ami a kaliberemet tekintve természetesen nem sok <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif' class='bbc_emoticon' alt='Tongue' /> )



Régebben idegesített a "hagyjátok őket nyerni, ne védekezzetek" felszólítások, de már nem nagyon foglalkozom vele... Tolerancia FTW <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/blush.gif' class='bbc_emoticon' alt='Blush' />[/quote]



Ha nem a honour hanem FWrepu a célod, akkor a questeket kell folyamatosan csinálni!

Sokan fognak utálni érte az adott BGben, hogy eltűnögetsz a bázishoz leadogatni, de ha az a célod, akkor igenis questelni kell és folyamatosan (ha összegyűlt normális mennyiség) leadogatni a flesseket meg bloodokat meg mindent mert duplaannyi reput tudsz úgy szerezni mint egy "sima nyeréssel"



És ha csata van, akkor meg végezd a "dolgodat" <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' /> (ld tippek fennt, remekül összeszedve grat hozzá)



[quote name='chilly' post='4288' date='2006. 10. 01. / 03:27']ha nem látok esélyt győzelemre, akkor sem hagyom abba a harcot. ha elhúzom órákig, sokan kiafkolnak ellenfélnél is, főleg azért, mert nekik is minél gyorsabb repu/honor a cél, amit így könnyedén át is adsz nekik, ha feladod.



de éppen ezért nem megyek olyan premade ellen addig, ameddig nem kovácsolódott össze a csapatom, hanem tanulnak benne az emberek, hanem csak random ellen. erre meg nagyon egyszerűen az a megoldás, hogy csak egy ember megy be BG-re, megnézi, kik vannak benn, majd ha szükséges, átjelented a csapatot másik BG-re, és utána megint visszajelentesz mindenkit. megint bemegy egy ember, megnézi, milyen csapat van, és így tovább...



ennél gyorsabb és hatékonyabb honor és repufarmot nem tudsz mondani.



ha ez a hozzáállásod, akkor valszeg BG-zni inkább nem megyek veled, így van. csak felidegesítem magam és még veszítünk is, ami nekem nem éri meg időben, mivel nem PvP-re vagyok beállítva, így számomra az a lényeg, hogy minél több reput szerezzek minél rövidebb idő alatt, amikor nem raidelek. ergo, a cél hogy minél több AB/WSG-t nyerjek, és ha ebben nem partner a társaság, akkor másokkal megyek PvP-zni, vagy nem is megyek egyáltalán.[/quote]



Bocsánat az észrevételért, de ha a gyors/sok repu a célod amikor van időd pvpzni, akkor az elhúzom órákig és majd kiafkolnak módszer a legkevésbé hatásos! Arra a legtökéletesebb a benézős módszer amit írtál, vagy másodsorban az, hogy feladod ha túl hosszúnak igérkezik a bg!

(A benézős módszer amúgy nem más , mint harc nélkül feladni, de honour/repufarmolásra tökéletes, akármilyen gyáva megoldás is)



Na itt a munkaidő vége, megyek haza <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
Válaszol
#14
[quote name='Tojgli' post='4425' date='2006. 10. 06. / 15:37']Ha nem a honour hanem FWrepu a célod, akkor a questeket kell folyamatosan csinálni!

Sokan fognak utálni érte az adott BGben, hogy eltűnögetsz a bázishoz leadogatni, de ha az a célod, akkor igenis questelni kell és folyamatosan (ha összegyűlt normális mennyiség) leadogatni a flesseket meg bloodokat meg mindent mert duplaannyi reput tudsz úgy szerezni mint egy "sima nyeréssel"[/quote]



oké, n00b vagyok, de ezt azért még vágom <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif' class='bbc_emoticon' alt=':lol:' />
Válaszol
#15
[quote name='Nepata' post='4428' date='2006. 10. 07. / 15:14']oké, n00b vagyok, de ezt azért még vágom <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif' class='bbc_emoticon' alt=':lol:' />[/quote]



ehh bocsesz... a saját hülyeségemből indultam ki, mert én kb revered felénél jöttem rá, hogy elbaxtam és nem küldiztem <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' /> <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wacko.gif' class='bbc_emoticon' alt=':wacko:' /> <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
Válaszol


Fórumra ugrás:


Fórumszoftver: © MyBB Téma: © iAndrew 2016 Hosting: JÁTÉKOK Hosting