JÁTÉKOK fórum

Teljes verzió: Harcos
Jelenleg könnyített verzióban tekinted meg a fórumot. Megtekintés teljes verzióban teljes formázással és grafikai elemekkel.
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
ja, és milyen encsent? bár gondolom ha fury akkor crusader, ha arms akkor 25agi...







inkább fordítva <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
crusader és + healing kesztyüre ^^
egy érdekes kis olvasmány:

_________________________________________________________________________________________

Rájár a rúd a warriorokra.



Nem elég, hogy a rage normalizáció betett nekik, a druida és paladin tankbuffok miatt kemény konkurenciával számolhatnak tankolás terén.



Egy lvl 70s TBC béta gnóm warrior, Tinan kivonatos beszámolója:



A warrior élet egyik oldala: a tankolás



Bejöttem a TBC bétába és elhatároztam hogy full protection ággal nekivágok instancekat csinálni. Amit elég gyorsan észrevettem, hogy a szintnövekedéssel az aggró-tartásom egyre inkább csökkent a többi class sebzéséhez viszonyítva.



Még a skilleken lévő rage költséget csökkentő talentekkel is minden időben ki voltam fogyva rageből, egyszerűen nem tudtam eleget generálni az egykezessel. Az egészre még az jön, hogy TBCben az 5 fős instancekban a pullok nagyobbak lettek.



A szokásos 2-3-4 fős pullok helyett - Egyikre CC, maradékot meg tankolom, nem probléma! - most már 4-5 és - horribile dictu - 6-7 fős pakkokig növekszik a szám Shattered Hallsban.



Kábé itt jött el az a pont ahol a tankolás nem öröm hanem frusztráció lett. Már nem az volt az érzésem hogy a szörnyekkel nézek szembe hanem a csapatom ellen harcolok.



A csapatban lévő dps embereket folyamatosan figyelmeztetnem kellett, hogy egy instance lemenjen nagyobb baj nélkül. Idő kellett nekem - néha nem is kevés - amíg valami aggrót tudtam építeni. Nem hiszem hogy az ő hibájuk lenne, csak egyszerűen van néhány dps kaszt akik 3 másodperc alatt túlszárnyalják azt amit előtte 10 másodpercen keresztül építettem.

Nem tudtam elég aggrót építeni. Általánosságban véve Shield slam a mobra aztán az egy időre rámragad, de amikor a csapatban a rugó cheap shottal kezd (vagy druid pounce) és a ranged dps is elkezd tüzelni akkor bajban vagyok.



1. Nem kapok raget abból hogy a mob engem üt.

2. Így nem tudom használni a shield slamet, miáltal a mob rögtön megy a rangedre és akkor elmegy a rage tauntra & futhatok a mob után.



Általánosságban véve kevés szörny ellen még úgy ahogy kézben tudom tartani, az igazi bajok akkor kezdődnek amikor többet kell tartanom.



Nem elég. hogy azt is tell tankolnom ami éppen DPS alatt van hanem 2-3-4 társát is akik boldogan mennének és szétszednék a papot seperc alatt.



Aggróm nem skálázódott annyival hogy közepes erőfeszítéssel tudjam tartani a mobokat. Nagyon nehéz és stresszes, hogy minden egyes mobra külön oda kellett figyelni, folyamatosan tartani rajtuk a 2-3 sundert, revenget vagy hopp mennek is healert ölni. Állandó harcot vívnok a rage mennyiséggel, a taunt és a global cooldownnal.

És akkor jött az ötlet hogy megnézzem a többi kaszt tank-képességeit.



A Paladin



Egy szörny ellen az aggrójuk valami félelmetes. Seal fel, judgement az ellenfélre, Consecration és hajrá mehet a dps. Mivel a paladin sebzés és aggró nagy része Holy alapú, az szépen skálázódik a spelldmg gearrel amit kapnak TBCben a stamina mellett. Elképedtem amikor a paladin egyszerűen odasétált a mobcsapathoz, lenyomta a százat tickelő holy alapú consecratet ami egy raklap aggrót csinál és magán tartotta mindengyiket anélkül hogy a healernek egy pillanatig kellett volna aggódnia.

Egyszerűen szólva: egy gombnyomással ugyanazt a hatást érte el amit én a sunder armor, revenge, shield slam, concussion blow, shield bash skillek összeségével, ráadásul nekem gondjaim voltak a global cooldownnal is. Elszomorodtam…



A másik dolog a pala taunt: igaz hogy hosszabb a cooldownja de



1. több ellenfélre hat



2. nem kell elmennie a mobokért, a mobok a taunt után maguktól odamennek a palához.



Az instance run végén kérdeztem a healereket hogy melyik tank volt a jobb. Az válaszolták, hogy nagyjából egyenlő hatásfokú mindkettő, te - a warrior - kevesebb damaget kaptál de a pala tanknál nem volt olyan hogy a mob ráment volna a healerre, így biztonságosabban lehetett healeni.



Mi a tanulság a paladin tankokról:



Nem függnek attól, hogy a mob őket üsse (rage generálás) az aggró építéshez. Sőt, full manával kezdenek neki a tankolásnak a warri 20% helyett és igaz, hogy a fight közben megy le szépen (a mana) de a kapott gyógyítástól töltődik is.



A druida



A druida macitank az, ahol már erősen téptem a hajam. 15k HPval és ugyanannyi armorral ücsörögnek, 20-30% dodge értékekkel és 25-30% critekkel karmolásznak. Sok ember óbégat, hogy a druidák nem tudnak parryzni, meg hogy nincs defense nekik. És? Warrior 15% parry + 15% dodge vagy Druida 25% dodge? A kettő majdnem ugyanaz.



Kicsit több sebzést kapnak be? 15k armorjuk van, még a crit is sokkal kevesebb azon mint a warrioron. Igen, több sebzést nyelnek be, de fel se veszik és egyenletesebben kapják a sebzést.



Nincsen nekem theorycraftom hogy itt kezdjek számokkal dobálózni, azt mondom amit láttam :



1. A prot warriort is bőven lehagyja a druida maci aggró generáló képessége. Ha hozzáadunk egy warriort aki mellette van a partiban és ad sunder-battleshout kombót (még több sebzés a macinak) akkor elhúznak, mint egy Ferrari.



2. Magas critnek köszönhetően folyamatosan kapják vissza az aggrót. Omen of Clarity is nagyon szépen proccol, azaz ingyen rage. Nem ritka jelenség a druida akinek fullos a rage barja mert egyszerűen nem tudja elhasználni. Jön a visszatöltés bármelyik critből, omen of clarity, swipe critek és autoattack.

Druidák sokkal jobbak AoE aggrótartásban is. A maci Demo shout úgy látszik több aggrót generál (Talán a +15% maci aggró talent miatt), Swipe képességgel meg szépen tudnak egy teljes mobcsapatot letankolni, miközben akit dpselnek azt tudja külön pofozni maullal, lacerate skillel etc etc.



Természetesen egy jó druida nem vág pofán a tényekkel, de egyre több bunkó druida ezeket vágja hozzám:



- Jobban tartom az aggrót



- Másfélszer annyi HPm és armorom van



Fájó, de az a legnagyobb baj hogy mindez igaz.



Lehangoló amikor a druida berohan a pakk közepébe és demo shout-swipe combóval mindengyiket magán tartja. Csak irigyelni lehet őket.. ilyet csakis berserk stance, kétkezes és whirlwind combóval tudnék, de akkor meg lemegyek mail szintre…



Még valami: amikor tankoltam nem néztem hogy tudok e sezést csinálni, a prot warrior erre nem is képes. De a druida macitankban… Elképedsz amikor látod, hogy az a maci ott van a damage done tetején a dps kasztokkal együtt! Amikor tankol! Egyik alkalommal azt hittem tök jó dpst csináltam. 80+ dps kétkezes, whirlwind és crit özön 4 mobra, végül döntetlenben jöttem ki a macival.. Aú!



Végszó:



Nicsen nekem nagy egóm [Nahjah gnóm az illető - a szerk.] , de most úgy érzem hogy csak egy másodosztályú tank vagyok a raidbossokon kívül. És ezt csak ezért mondhatom mert még nem csináltunk TBC 25 fős raidbossokat és nem is láttuk a druidákat, paladinokat akcióban.



A palák még nem érik el a szintünket, de aoe aggrótartásban jelenleg sokkal jobbak.



A druidák.. Egyszerűen vicces csapkodásnak tűnik amit mi csinálunk a druida macihoz képest. Amikor egy crittelt Maul (1.5k dmg körül) annyi aggrót csinál mint 5-6 sunder armor együttesen.. róluk ne is beszéljünk.. teljesen kiütnek minket, warriorokat az első tankhelyről.

_________________________________________________________________________________________



HAT NO COMMENT BAMMMEG! <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' /> <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' /> lehet hogy rosz karit csinaltam, es ha tankolni akarok akkor druidat kellet volna csinalnom. <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' /> <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry3.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry3:' />
Atib! Készítsd a maci formot, nem kell nekünk wari <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
nemmmm szeretem a paladint <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/rant.gif' class='bbc_emoticon' alt=':rant:' />
Én is csak ddre huzom a warrit <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
akkor lehet mégse healer plaát csinálok hanem tankot hogy maradhassak továbbra is MT <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/beach.gif' class='bbc_emoticon' alt=':beach:' />

hagy sírjanak a warriorok <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/happy2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':happy2:' />
[quote name='Viharpöröly' post='5486' date='2006. 11. 30. / 19:43']akkor lehet mégse healer plaát csinálok hanem tankot hogy maradhassak továbbra is MT <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/beach.gif' class='bbc_emoticon' alt=':beach:' />

hagy sírjanak a warriorok <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/happy2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':happy2:' />[/quote]



Indíts druidot <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
[quote name='Viharpöröly' post='5486' date='2006. 11. 30. / 19:43']akkor lehet mégse healer plaát csinálok hanem tankot hogy maradhassak továbbra is MT <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/beach.gif' class='bbc_emoticon' alt=':beach:' />

hagy sírjanak a warriorok <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/happy2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':happy2:' />[/quote]

mag a ******************************** azt <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/angry2.gif' class='bbc_emoticon' alt=':angry22:' /> <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/rant.gif' class='bbc_emoticon' alt=':rant:' /> <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/hehe.gif' class='bbc_emoticon' alt=':hehe:' />



nah











"elmegy a rage tauntra "



tbc ben már ehhez is rage kell???? <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/blink.gif' class='bbc_emoticon' alt=':blink:' />



nézzük a jó oldalát:

- a raid instákba úgyis warriornak kell majd tankolni

- nem fognak mindig minket nyúzni, hogy mennyünk 5 ös instákba tankolni amit már a hátunk közepére se kívánunk





kül meg hagyom a picsába a warriort végül is van egy druidom meg lockom is

de mivel tankolni nem fogok druiddal ezért a mainem lock lesz

uff én szóltam <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/devil.gif' class='bbc_emoticon' alt=':devil:' />
[quote name='Caracarn' post='5530' date='2006. 12. 01. / 12:58']kül meg hagyom a picsába a warriort végül is van egy druidom meg lockom is

de mivel tankolni nem fogok druiddal ezért a mainem lock lesz

uff én szóltam <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/devil.gif' class='bbc_emoticon' alt=':devil:' />[/quote]



Lópimpilit a szádba Carac
Mégegyszer megjegyzem - bár Seraf nem szoka olvasgatni a fórumot - , hogy waricucc licitnél én mindig szeretnék törekedni arra, hogy ne egymás fölé licitáljunk ha kell valami hanem beszéljük meg!

(Persze vannak esetek, amikor valami drop mindenkinek nagyon jól jönne de akkor ezt tisztázzuk és mehet a licit... )



Szal csak annyi, hogy pls olvassunk waricsatit licitálás előtt... ÉS bár én most vittem a Mault nemrég (ott is megkérdeztem a csatin és Nak nem írta, hogy kell neki), csak azért licitáltam Untamedre, mert warrior nem jelezte, hogy kell neki és azért elég jó waricucc... ahhoz főleg - bocs hunterek - hogy most még más kasztnak menjen... sztem még nem állunk olyan jól, hogy ez a ne wari kezébe kerüljön... ahogy tőr ne rugóéba, agis trinket ne hunterhez stbstb...



Szóval szeretném elkerülni azokat a helyzeteket, amikor Seraf is és én is szarul érezzük magunkat egy licit miatt...
[quote name='Tojgli' post='5594' date='2006. 12. 04. / 10:40']Mégegyszer megjegyzem - bár Seraf nem szoka olvasgatni a fórumot - , hogy waricucc licitnél én mindig szeretnék törekedni arra, hogy ne egymás fölé licitáljunk ha kell valami hanem beszéljük meg!

(Persze vannak esetek, amikor valami drop mindenkinek nagyon jól jönne de akkor ezt tisztázzuk és mehet a licit... )



Szal csak annyi, hogy pls olvassunk waricsatit licitálás előtt... ÉS bár én most vittem a Mault nemrég (ott is megkérdeztem a csatin és Nak nem írta, hogy kell neki), csak azért licitáltam Untamedre, mert warrior nem jelezte, hogy kell neki és azért elég jó waricucc... ahhoz főleg - bocs hunterek - hogy most még más kasztnak menjen... sztem még nem állunk olyan jól, hogy ez a ne wari kezébe kerüljön... ahogy tőr ne rugóéba, agis trinket ne hunterhez stbstb...



Szóval szeretném elkerülni azokat a helyzeteket, amikor Seraf is és én is szarul érezzük magunkat egy licit miatt...[/quote]



Én ennek az előre megbeszélésnek nem nagyon vagyok a híve, mert ebből csak nagy köpködések szoktak lenni.

Egyébként Tojgli nem mondott hülyeséget, abban, hogy ez igazán a jelenlegi raid helyzetünkben pusztítóbb fegyo egy DD wari kezében, mint egy huntiéban. Minthogy egy nagy DPS-es dagger is brutkobb egy rugó kezében mint egy shamanéban <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />

(Bocsi minden Huntitól és Lámitól <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/devil.gif' class='bbc_emoticon' alt=':devil:' /> )
Én is csak azért vagyok a megbeszélés híve, mert szerintem még nem állunk úgy, hogy mindenki kényekedve szerint licitálhasson bármire amire úgy érzi szüksége van (mert jó farmoláshoz vagy pvphez), miközben olyan elöl viszi el, akinek a raideken lenne rá szüksége ami guildérdek...



Én akár azt is bevezetném - de nem vagyok sem ofi sem diktátor - hogy "többesélyes" itemekről az ofiszerek döntsenek, hogy milyen kaszt viheti a GUILD érdekében és csak ha nekik nem kell akkor viheti másik kaszt/személy... amolyan "lootsorrend" szerűen...
Sajnálom srácok a ma esti BWL-t le kell mondanom, mert el kell mennem itthonról és nem hiszem hogy 22:00-elött hazaérek, ha esetleg még lesz hely, akkor 22:00 után szívesen megyek valaki helyére...tényleg elnézést mindenkitől
[quote name='DaveLogan' post='5607' date='2006. 12. 04. / 19:03']Sajnálom srácok a ma esti BWL-t le kell mondanom, mert el kell mennem itthonról és nem hiszem hogy 22:00-elött hazaérek, ha esetleg még lesz hely, akkor 22:00 után szívesen megyek valaki helyére...tényleg elnézést mindenkitől[/quote]



OFF ide mindenki írhat? <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/protest.gif' class='bbc_emoticon' alt=':protest:' /> /OFF
Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22