A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taktikák Magyarul
#1
Raid felállás:

A 25 emberes felálláshoz 3 warrior és 8-9 healer kaszt ajánlatos.Szükség van egy warlockra a Maulgar Tank csoportba az imp miatt. Bölcs döntés, hogy a warlockok használjanak impeket és rakjuk őket különböző Tank csoportokba. Az ajánlott tank csoportok: Maulgar, Kiggler és Krosh.Egy shadow pap Maulgar tank csoportjába nagyon nagy segítség.

Buffok, totemek, egyebek:

Egyik tankra se rakjunk Salvatation blessinget(szépen is nézne ki <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />), viszont a raid többi tagjára igen. Blessing of Wisdom és a mana reges totemek szükségesek a healereknek. A nagy mana regeneráció nagyon fontos mert ebben a harcban igen intenzív healre van szükség.Shadow Protection segít megvédeni a raider a Summoner Shadow Damage-étől.A mana reges italok nagyon nagy segítségek szintén.Shamanok fokuszáljanak a totemekre amik a Ranged DPS-t segítik, mint például a damage és mana reges totemek. Grace of Air totem a Maulgar tank csoportba körülbelül 5%-7%-al több Dodge-ot ad ami nagyon számít.

High King Maulgar és a 4 Add

High King Maulgar (warrior)

Melee-ben platere ~5-6k, 8-11k crushing.

Arcing Smash egy nagyerejű cleave Maulgar elött és 8-12k-t vág plate-re.

Whirlwind Momentarily körbeforog, és mindenkinek körülötte 7k-t üt persze plate-be. Tehát tartsuk távol a raidtől és csak a healerek legyenek a közelében.Melee könnyen meghalhat egy High King Maulgar Whirlwind-ben. A legmegfelelőbb idő a támadásra közvetlen a Wirlwind után, de ez is rejt magában veszélyeket, ezért legjobb csak ranged-el támadni. Néhány boss mod ad jelzést amikor Wirlwind következik, hogy a melee ki tudjon futni.Enrage-el 50%-nál , High King Maulgar enrage (pirosra vált és elhajítja a kalapácsát) és kap két új tulajdonságot:

Fear (Csak Enrage-ben ) Területi fear amit tremor totem vagy Fear Ward segítségével kivédhető. A fear nem nagy kiterjedésű ezért a rangedek és healerek nem kapják meg. 40-50 másodpercenként tolja.

Charge (Csak Enrage-ben) High King Maulgar chargeol egy nem fearelt célpontba. A charge után a main tanknak vissza kell vinni a helyére. Érdemes kiválasztani egy off tankot, hogy visszavigye a helyére és az MT visszavegye.

Krosh Firehand (mage)

Blastwave 6-7k Fire Damage minden 10-15 másodpercben. Point Blank area effect, körülbelül 20 yardban.

Fireball 8-9k Fire Damage konstans, 4 másodperc kasztidővel. Kivédhető normál dire res melett.

Fire Ward Shield Self buff, csökkenti a bekapott fire sebzést. Spellsteal-el a magenek le kell lopni, ezzel Krosh's Fireball-jainak nagy részét levédi.

Melee-ben 3k.

Olm the Summoner (warlock)

Summon-ál felhunter-t percenként vagy 2 percenként. Banishelni vagy Enslave-elni lehet ami nagyban segíti a raidet.

Deathcoil Single fear a main tankba és 2000 sebzést okoz, és a Summonert healeli 4000-el.

Dark Decay ez egy 500 dmg/tick varázslat amit csak a Felstalker-ek tudnak leszedni a self cast spel-jével. Kiszemel egy random raid tagot és rá kasztolja. Shadow Protection buff nagyban redukálja ezt a sebzést.

Meleeben 3k.

Blindeye the Seer (priest)

Egy target-es heal, megszakítható a varázslat.

Prayer of Healing AOE heal mely healeli a papot és a többi addot is a HP-juk 40%-ával (100,000 hp heal). Nagyjából 30 yard távolság és 4 mp cast.

Meleeben 3k.

Érzékeny a Curse of Tongues-ra, Mind-numbing-ra, Wound Poison-re, Stun-ra amig a pajzsa nincs fenn.

Amikor kasztolja a pajzsot (hasonló Power Word: Shield-hez), elkezd egy hosszú kazstos Prayer of Healing-et, 20 - 30 yard AOE heal amely az összes mob HP-ját 40%-al gyógyítja. Immunis a megszakításra amig a pajzsa fenn van. Le kell DPS-elni a a pajzsot azonnal, hogy a rugók és warik meg tudják szakítani a healt.

Kiggler the Crazed (shaman)

Barizik.

Lightning Bolt-ot lő 20 yard range-ben a legnagyobb agróra ami rajta van 800-1500 Nature Damage-el.

AoE Knockback 10 yard range-ben és sebez 2.5k damage.

Meleeben 3k.

Ölési sorrend

Priest, aztán Warlock, aztán Mage, aztán Shaman, és végül Maulgar.Tankok

Krosh (mage)

Mage-nek kell tankolnia. Amikor Krosh cast-olja a Fire Ward Shield-jét, a Mage-nak Spellsteal-elni kell. A mágusnak 10,000 HP-val kell rendelkeznie, és Fire Protection Potions-ökkelis segítheti munkáját. Krosh Fireballs-jai kivédhetők fire resel, szóval nem baj a potik és az FR gear együttes használata.

High King Maulgar (warrior)

1 15k+ hp tank. Flaskok és Stoneshield Potion-ök nagyon nagy segítségek. Másik lehetőség egy nagyon jól felszerelt maci tank(Misa <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />). Grace of Air totem a tank közelében nagyon segít a dodge miatt. Amplify Magic is nagy plusz.

Crazed (Shaman)

Választató Druid tank is rá a poly immun miatt. Néhányan 2 huntert ajánlanak, mert a melee DMG-e sokkal nagyobb mint a ranged és nem kapják meg a knockback-et sem, tehát könnyebb tartani a távolságot. Amikor az egyik hunti megkapja a barit a másik kezdi el tankolni. Ha huntákat használtok tankolni érdemes Aspect of Nature-t felnyomni, és Nature Protection Potion-öket is a kezükbe adni: az összes ranged sebzés nature alapú.

Seer (priest)

Tankoljuk a Seer-t 1 warrior-al. Rakjunk rá Amplify Magic-et.

Summoner (warlock)

2 tankkal érdemes tankoltatni. 1 legyen egy warriorés a másik egy Enslave-elt Felhound. Fel Hound-nak van egy Spell lock tulajdonsága amit lehet ellene használni. Ez nagyon nagy segítség, tehát a tank healerei-nek oda kell figyelni a felhoundra is, hogy életben maradjon.Stratégia

Húzás és pozicióA mege-t érdemes elkezdeni húzni egy Firehand-al. Rögtön ezután a mage-nek be kell futni a melee range-be és ki onnan. Ez azt eredményezi, hogy elkezd kasztolni egy Blastwave-et, és ott marad abban a pozicióban. Ezt a legjobb tankolni a "dead center"-jében a szobának(gondolom az üres részében), messze a paptól és legalább 20 yardra mindenki mástól a Blastwave miatt.Egy huntinak be kell húznia High King Maulgar az MT-hez a jobb szélére a szobának, 20-30 yard-ra a fő raid csapattól. Itt kell tartani és nem szabad mozgatni.The Seer (priest) a szoba bal oldalán tankolandó, körülbelül 30 yard távolságra Gruul's kapujától. Ezt is be kell húzni a warinak és ott kell tartani. A rugók szakítsák és nuke-olják le, mint a sz@ros macskát.The Summoner (warlock) rögtön idéz egy Fel Hound-ot a húzás után. Egy locknak enslave-elni kell és offtnaknak kell használni az ogréra. A summoner tankolható Gruul kapujában: 30 yard távolságra a paptól a legmegfelelőbb.Kiggler (Shaman) tankolható messze a bal felében a szobának, a 2 hunterel rajta. Nature resist segít de nem szükséges.Maulgar Whirlwind-ezik az Enrage fázis alatt is, és néha ha nem vagyunk szerencsések a wirlwindet a charge után tolja el. Ez egy pár ember elvesztését eredményezi, de tartogassuk a DPS-t, hogy könnyedén kivégezzük probléma nélkül.Healer felállásHigh King Maulgar 3 Healer

Firehand 2 Healer

Summoner 2 Healer

Seer 1 Healer

Crazed 1 HealerElőször is az összes DPS-t a papra kell tenni. Gyorsan le kell verni a shieldet és megszakítani az AOE healt.Amint a pap halott felszabadul a healere. Ez a healer segíthet Maulgar-ba VAGY a summonernél, attól függően, hogy a healereidnek szüksége van-e segítségre a summonerre. Minnél több addot ölsz le annál könnyebb lesz a fight. A húzás az egyik legnehezebb része a csatának.

Fordította Slim a bosskillers alapján, nem tökéletes fordítás de nézzétek el nekem pls, remélem sokaknak segít.
Válaszol
#2
Nice tiszta és értelmes magyarázat <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' />

Slim a fordítás magyarról magyarra volt,??? <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
Válaszol
#3
[quote name='Tacholo' post='11011' date='2007. 03. 23. / 11:42']Nice tiszta és értelmes magyarázat <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' />

Slim a fordítás magyarról magyarra volt,??? <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />[/quote]Ez nem volt szép beszólás, tudd meg <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/devil.gif' class='bbc_emoticon' alt=':devil:' /> <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />

Olvasd el a bosskillersen is, néhol kicsit megkommenteztem, meg néhol felkacagtam, hogy milyen baromságokat írnak, mint pl ne rakjunk agró csökkentést a tank csapatba meg ilyen hülyeségek <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />u.i.: meg érdemes megnézni a képek miatt is a bosskillerst
Válaszol
#4
Elkezdtem csinálni a Gruul magyar taktikot, de amikor mondom befejezem mára és elmentem félkészen akkor server error <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif' class='bbc_emoticon' alt='Sad' />

Ugyhogy csak holnap dobom fel, ha lesz időm lefordítani.
Válaszol
#5
Gruul

Bevezetés

Gruul the Dragonkiller a második boss a Gruul Lair-ben, 25 fős insta. A belépéshez nincs szükség kulcsra vagy előküldire. Minimum szint a 65, de az insta nehézsége miatt a 70 erősen ajánlott. Gruul megölése egy kulcs küldi része Serpentshrine Cavern-hez, a 25 fős Coilfang Reservoir instához. Ez a küldi felvehető Heroic Slave Pens-ből Skar'this-től.

Áttekintés és előkészület

Gruul lényegében egy "burndown" csata(Vaelhez hasonló, ha már RF környezetben írom <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />), ahol a cél, hogy a boss elöbb haljon meg mint az ölné meg a raidet. Haonlóan többi "burndown" harchoz a csata folyamatosan nehezedik, és a full nuke nem opció. A DPS a kulcs, ami tükröződik a raid összeállításon, felszerelésen és a potikon is. Amint a játékosok kitapasztalják és geart gyűjtenek hozzá a potik elhanyagolhatók lesznek, de az első killeknél nélkülözhetetlen a Flasks of Supreme Power / Relentless Assault, sharpening stone-ok, mana and wizard oilok, Fire, Shadow, Frost and Greater Arcane Power Elixirek. MT-nek és OT-nek kötelező a Flasks of Fortification és Ironshield Potion, csakugy mint Elixir of Greater Defense, Major Agility and Mastery. A trash Maulgar és Gruul között 1 óránként poppol.

Csapat felállás

Gruul két tankos felállást igényel. A két tankot kivéve a raid csak minimális healt igényel. 7 healer a megfelelő, de jól felszerelt healerek esetén és a DPS növelése érdekében 6-ra is lecsökkenthető ez a szám. Túl sok melee DPS megnehezíti a csatát(lásd leljebb). Egy ideális csapatfelálláshoz nem szabad 3 vagy 4 melee-nél többet vinni.

Képességek

Gruul-nak 2 közelharci sebzése van: egy normális amit az elsödleges aggróra(MT) szór és egy másodlagos, ugynevezett Hurtful Strike, ezt mindig a második legmagasabb aggróra dobja aki melee range-ben van. Emiatt az összes melee DPS-nek az agróját az MT és OT alatt kell tartania. Az alap sebzése a Hurtful Strike-nak 12350-13650 (ebből lejön az armor, potik egyebek; sőt asszem legutobb ezt nerfelték nem kicsit). A Hurtful Strike-ot 20 secenként szórja."Growth"

Gruul-nak van egy sjaát buffja amit "Growth"-nak neveznek. Ez a buff a húzástól számított 30 secen belül felkerül, és növeli a sebzést 15%-al. Ez stackolódik és 30 secenként dobálja magára. Ez a buff felmehet 30 db-ig is, de 20 felett már nincs az a healer aki kihealelje a tankot. A killt a 16.-17. stack környékére kell ütemezni. Ez a buff hat mindkét melee tulajdonságára, a Hurtful Strike-ra is, csakugy mint "Cave In"-re."Cave In"

Cave In egy AOE célzott támadás. Akárkit kiszemelhet ezzel a raidben. Ez 2700-at sebez 3 secenként 15-ig, és a kiszemelt egyed 8 yardos körzetében hat. Ez a sebzés eleinte nem okoz károkat, de a harc végére ez fogja a raid nagyrészét legyilkolni. Cave In sebzés nagyrészt redukálható a helyes felállással. Ha a játékosok tartanak 8 yardot egymás között akkor ez csak 1 embert sebez."Ground Slam / Gronn Lord's Grasp / Stoned / Shatter"

A "Growth"-on kivül a másik nagy nehézsége a fightnak a Ground Slam. Ground Slam dobja akármelyik játékosra random irányba és távra. Ez felrak egy "Gronn Lord's Grasp" debuff-ot amely csökkenti a mozgási sebességet 20%-al minden másodpercben. Az utolsó ticknél a Gronn Lord's Grasp redukálja a mozgási sebességet 0%-ra, és ez a rebuff kicserélődik a "Stoned"-re. Gruul ezután "Shatters"-eli az összes játékost. Shatter effect egy AOE dmg-et oszt le 20 yardon belül. Ez maximum 9000-et sebez (amikor két ember ugyanabban a pontban van), de ez a sebzés csökken a játékosok közötti távolságal arányosan. 20 yardon ez már csak 70-100-at sebez. Hurtful Strike vagy Cave In, Shatter bekrittelhet de ezt nem erősíti a Growth."Reverberation"

Reverberation egy AOE silence amelyet megelőz egy 4 seces kasztolás. Ez resistelhető és kivédhető a Focused Mind-al vagy az Unbreakable Will-el. Próbálják meg a healerek a tankot fullon tartani instant healekkel vagy pajzsolással a silence idejére.

Stratégia

Buffok

Mivel Gruul összes tulajdonsága fizikai ezért Amplify Magic az ÖSSZES raidtagra KELL. Mindengéle staminát/armort növelő dolog kell a tank csoportba, míg a melee csapatba érdemes tálentelt WF-es shamant pakolni.A húzás

Mindenkinek a kapun belül kell lenni a húzás pillanatában. Az MT-nek Gruul-t a terem közepére kell vinnie, míg a raid beáll a helyére(itt azért érdemes átkacsintani a bosskillersre a képekért). A húzás közben az OT-nak több agrót kell építenie mint az összes többi melee-nek aki melee rangeben van, de vigyáznia kell, hogy az MT-ről le ne forgassa. Amikor az MT helyére vitte Gruul-t az OT-nek nem szabad elmennie mellőle és mindig melee rangeben kell lennie. Ha az OT nem épít elegendő agrót, akkor valaki más fogja kapni a Hurtful Strike-ot melee rangeben ami instant halálhoz vezet(asszem a nerf miatt már nem, de majd kiderül <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />). Amig a raid elhelyezkedik az MT elegendő agrót tud generálni ahhoz, hogy a DPS-t el lehessen kezdeni rögtön a helyreállás után. Huntik a "Misdirect"-el nagyon sokat tudnak segíteni az MTnek a harc elején.

Felállás

A magas DPS melett a helyezkedés is nagyon fontos Gruul leveréséhez. A megfelelő szétállás nagyban csökkenti a harc random faktorját. Az 5 csapatnak egy körben kell állnia aminek a közepe Gruul. Melee-nek melee range-ben kell állnia, a healereknek közepesen, a ranged DD-knek pedig max range-en. Gruul barlangja egy nagy tér ahol nincsenek terep tárgyak csak kövek a barlang kerületén. Ezt a ranged DPS használja kreatívan, hunták és mage-ek kitálentelt lőtávval 41 yard-ról tudják lőni Gruul-t, minimalizálva a "Ground Slam"-et.

Harc folyamata

Ha felvette a tank Gruul-t a terem közepén és a többiek elhelyezkedtek, a következő kihívás a Ground Slam / Shatter. Amint valaki megkapja e többieknek el kell távolodniuk tőle amilyen gyorsan csak tudnak és amilyen messzire csak tudnak. Ha 3-nál több ember összegyűlik valahol a Shatter ideje alatt az mindig többes halálhoz vezeti. Enemy Castbar megléte esetén amikor a játékosok látják, hogy kasztolja a "Ground Slam"-et amilyen gyorsan csak tudnak a kövek mögé tudnak vonulni. Maximum 6 ember tud elbujni a Shatter elöl a különböző tárgyak mögé (hogy miért csak 6 azt ne kérdezzétek). A kövek mögött nincsenek a raidtagok látómezőbe, de attól még nincsenek védve a Shatter sebzése elöl(tahát, ha beállsz oda nem kapsz ilyen debuffot, de ha valaki 20 yardon felrobban akkor a kő nem vég meg). Túlélni az első két Shatter-t az nagyon fontos, mert csak akkor marad elegendő DPS Gruul lenuke-olásához mielött a Growth miatt kihealelhetetlen lesz. Nagyon fontos megjegyzés, hogy a petes kasztok a húzás elött TŰNTESSÉK EL A PETEKET(Dark még akkor is ha az +dmg <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />). Ezek is megkaphatják a Shattert és megölik a többi embert. Phase-shift-elt impre nem hat. Ha az első shatternél 3 vagy több DPS kiesik akkor gyorsan haljon ki a raid és kezdjék elölről a respawn és a flaskok miatt.

Tankok

A Ground Slam után az MT-nek vissza kell vinnie Gruul-t a szoba közepére. Az is nagyon fontos, hogy az OT fusson vissza melee range-be mielött egy másik melee beérne. Ha nem ér vissza akkor egy melee minusz(vagy kettő <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />). Intercept-el könnyen és gyorsan vissza lehet menni melee range-be. A harc elején a sebzés nem számottevő, ugyhogy az Ironshield Potion ebben a részben nem szükséges. Ezt a második fázisában érdemes elhasználni a harcnak. A kései fázisokban a Hurtful Strike nagyobbakat üt mint az OT teljes HPja itt érdemes elhasználni a Sheild Wall-t vagy a Last Stand-et. Ha za OT tudja, hogy a kövi Hurtful Strike nagyon fog fájni és ahhoz már papír akkor elnyomhatja a Last Stand-et és a Shield Wall-t, ez kb még 2 ütésig kitart.Healerek

Helaerként próbáljuk meg a 2 tankot közel fullon tartani amennyire csak lehet. Ez főként az OT-re vonatkozik a kései fázisokban. Nagyon figyelni még, ha a tank megkapja a Shatterből kapott dmg egy részét. Ha range-ben van a tank a Shatter után healeld kivéve ha a te csoportodban van a Shatterelt személy. Az utolsó fázisban az összes healt a tankra ereszd. A Renew vagy Regrowth elég a DPS-nek ahhoz, hogy a következő Shatter vagy Cave In-ig full HP-n legyenek.Melee DPS

Fontos a melee DPS-nek, hogy szétszoródjanak mikor több ember is sebződik a Cave In-től. Gruul-nak nagyon széles a repertoárja és a melee-nek érdemes max melee ranged állni. Ha több melee van a raidben az jót tesz a DPS-nek, DE a Cave In miatt elviszi a heal nagyrészét. Ne feledje a melee, hogy sose legyen az agrója magasabb mint az OT-é és sose fussanak az OT elött a Shatter után.Ranged DPS

Rangednek pontosan annyi agrót lehet generálni mint az OT-nak, mert a Hurtful Strike csak melee rangeben van. A tálentelt egyedek álljanak 41 yardra, Ground Slam alatt pedig álljanak a tereptárgyak mögé.

Remélem ez is érthető lett, darabokban csináltam, mert most volt azért munka is <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
Válaszol
#6
reszkess gruul! csak azt nem tudok hogy fogom én ezt birni flaskekkel <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' /> gyorsan le kéne vágni és farmstátuszba tenni <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' />
Válaszol
#7
Kicsit kevésbé zavaros mint high king maugli, de ez se tünik azért olyan egyszerűnek, mint hangzik.

Na majd othon nézek videókat.
Válaszol
#8
[quote name='atib' post='11117' date='2007. 03. 27. / 15:30']Kicsit kevésbé zavaros mint high king maugli, de ez se tünik azért olyan egyszerűnek, mint hangzik.

Na majd othon nézek videókat.[/quote]Egyébként olyanok ezek a taktikok, hogy elolvasom és uhh bazzeg, aztán megnézek egy videót és, "csak ennyi? " <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />Nézegettem múltkor Shade of Aran videot a taktik elolvasása után, és akkor is mondtam magamban, mi ilyen komplikált ebben, simán lement a videóban, odaálltunk utána elé, és nem is tűnik annak <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />2 rugó 2 lock minimum oda. Nem árt még 1 wari sem és mondjuk 2 shaman. Ezzel a felállással nem tűnne nagyon nehéznek Shade.
Válaszol
#9
na igen. de nincs mindig 2 rugo meg 2 lock.. söt a 2 rugon meg a 2 lockon kivül sztem mindenki másnak is kell quest miatt Aran. hogy tudjuk summonolni Nightbane-t..elöre kell gondolkodni. nem szabad kazánt hanyagolni amig Aran nem megy le.... különben soha nem jutunk el SSC-be..de egyetértek abba nhogy elsödleges cél most Gruul's Lair kitisztitása...
Válaszol
#10
Én elméletben már levertem.. Csak a lootnál kaptam egy DC-t <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' /> World server is down hibaüzenet eltünése után az error Characterlist hiba fogadott <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />
Válaszol
#11
[quote name='crw' post='11122' date='2007. 03. 27. / 15:01']na igen. de nincs mindig 2 rugo meg 2 lock.. söt a 2 rugon meg a 2 lockon kivül sztem mindenki másnak is kell quest miatt Aran. hogy tudjuk summonolni Nightbane-t..elöre kell gondolkodni. nem szabad kazánt hanyagolni amig Aran nem megy le.... különben soha nem jutunk el SSC-be..de egyetértek abba nhogy elsödleges cél most Gruul's Lair kitisztitása...[/quote]

milyen kweszt és milyen Aran? elvesztettem a fonalat... hogy jön ez gruulhoz? ez az aran ez kazánboss?
Válaszol
#12
Nagyon jó fordítás miden elismerésem, egy kis kiegészítést tennék, saját tapasztalatból remélem nem gond.Helyezkedés:

Mindenképpen érdemes megnézni a bosskilleres képet, nekünk asszem az volt az első áttörés, hogy láttuk hova kéne állni. A pöttyök szinével ne foglalkozzatok, ha ti mondjuk nem ennyi hunterrel csináljátok attól még állhat oda ember. <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif' class='bbc_emoticon' alt='Smile' /> Ami nagyon fontos az a fehér pöty aki itt áll elvileg nem dobja el és azért csak 1 ember áll egy "lyukba", mert bár az eldobás elmarad a debuffot megkapja.

Olyan nincs, hogy senkise fog kapni sebzést, ha látod hogy 2 ember közé estél próbálj meg az egyikhez közel menni. Minnél közelebb vagy vkihez annál több sebzést kapsz, viszont ha 2embertől egyenlő távolságra állsz az még mindig több mintha vmelyikre rámentél volna.

Asszem most egy full sebzéses shater olyan 4-5k lehet ez már közel se annyira vészes 9k után.A savespotok nagyrészét healerek foglalják el, ha healerként látod, hogy közel estél vkihoz és tudsz hotolni illetve pajzsot dobni akkor azt mindenképpen tedd meg shatter elött.

A savespotos emberekre érdemes továbbá raidtargeteket pakolni, mivel oszlop mögül nehéz őket észrevenni, továbbá ezen játékosok feladata, hogy ha "cave in" éri őket (sct jelzi) a leggyorsabban jöjjönek el a spoteról.Rugók a vanish leszedi a lassító debuffot, druidáknál a forma váltás ilyenkor érdemes sprintet is elnyoni, mageek blinkelhetnke (akár a levegőben is csak ovatosan). Jó reflexxel megáldott paladinok kasztolás elött-közben feltolhatjáka bubit (ha már megkaptad a debuffot nem müxik).Eldobásnál érdemes egy megbeszélt rendszert követni, bár maga a dobás random viszont nálunk a ranged dps a falfele még a meele középre indult el, ezzel is könnyítve a dolgot.Akkor még1x az a kép mindenképpen legyen a szemetek elött, nagyon sokat segít, hogy tud te és a többiek hol fognak elhelyezkedni.MT, OT és az agró:Nemtom melyik az az MT amelyik 20as sizenál túlélte az ütést nálunk már ilyen 16nál elszokott borulni és zerg. Fontos az OTnek több hpval kell rendelkeznie mint az mt-nek OT szerepre beállítható egy durva medve is, kicsit több dps és nagyobb agrót csinál mint egy defes warrior aki rage gondokkal küzd.10es stacknél érdemes elkezdeni nyomkodni a lifegiving, last stand shield wall combót, vmint ilyenkor szoktak elmenni a lohok is a sorrendet nektek kell eldönteitek.A meele NEM mehet a mob közelébe SE, amég az nincs középre víve és vmennyi agró beleépítve (az OTre ez nem vonatkozik).Fontos, hogy a ranged sem lehet az mt elött agróban, mert bár shatterig nem szakad le viszont shatter után rögtön az illetőre fog kimenni nem kevés dps kiesést okozva ezzel.Továbbá fontos, hogy a meele és az mt is felismerje, ha "cave in"ben áll és kiszaaldjon belöle...Poti és minden más:Healereknek ajánlott a titán, halott healer nem sokat tud hozzá tenni a fighthoz. Továbbá van imba staminás mana regenes hal, amit zangramasban leeht pecázni, aki tud szerezzen be ilyet.Bár a felsoroltak közt nem szerepel mi inni szoktunk elixir of fortitudeot is szinte nulla alapanyag kell hozzá igaz, hogy cska 120hp, de sose lehet tudni.Alt lockokat érdemes az insta elé idézni megfelelő mennyiségű ss-el druidákra, healerekre, meelere, rangedre. ha vmilyne oknál fogva nem fért be 3 paladin a raidbe akkor az insta elött felbuffolhatja a raidet (buff után ne lépjen ki mégha az instába bemenni nem is tud).Azért rangedre utoljára mert ranged nem halhat meg ha tudja a dolgát.Jó ha van legalább 2 féle HS ha netán vki nem full hpn lenne shatter elött vagy kijövetelkor rádobja egyből a "cave in"t.Azért hagynám a mana potit gemeket a végére, mert remélem ez mindenkinek alap, hogy nyomkodja különben nem lehet bírni manával a fightot.Remélem segítettem aztán mindent bele.
Válaszol
#13
Tessék szépen visszarollolni hordára ahogy rendes emberekhez illik és IRL osztani a tanácsokat <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />

Node komolyra fordítva: köszönjük a segítséget... <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' /> Így is fogunk biztosan wipeolni párat, de minél többet tudunk és minél többen jegyeznek meg pár apróságot annál könnyebb lesz...Remélem akik jönni fognak/szeretnének azok szánnak erre egy kis időt és legalább lesz valami fogalmuk a fightról <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />

Anno Onyxia sem ment le egyszerűen, gyanitom ezt sem lesz könnyebb begyakorolni...
Válaszol
#14
[quote name='Tojgli' post='11127' date='2007. 03. 27. / 17:23']Tessék szépen visszarollolni hordára ahogy rendes emberekhez illik és IRL osztani a tanácsokat <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />

Node komolyra fordítva: köszönjük a segítséget... <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' /> Így is fogunk biztosan wipeolni párat, de minél többet tudunk és minél többen jegyeznek meg pár apróságot annál könnyebb lesz...Remélem akik jönni fognak/szeretnének azok szánnak erre egy kis időt és legalább lesz valami fogalmuk a fightról <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/biggrin.gif' class='bbc_emoticon' alt='Big Grin' />

Anno Onyxia sem ment le egyszerűen, gyanitom ezt sem lesz könnyebb begyakorolni...[/quote]Kéremszépen a multhéten (nem wowhétben) lentvoltam noiretbe csak tojás úr nem tette tiszteletét. Beszéltünk is róla, sőt nagyon sokminden szóba került, nightbane, illhoof, hydross.Csupán csak azért írtam le, mert nem vok 100%ig meggyőződve róla, hogy mindenkiben megmaradt ez a beszélgetés aki ott volt. <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />BTW az aranos dologra reagálva, elég ha 1 ember megtudja idézni nightbane-t a raidben a quest item, amit dob azt mindenki látja akinek megvan a slave pens heroicos küldi.

Amit a nightbane idézős guest végén kapsz (megkell ölni) sztem nem annyira up, hogy mindenkinek meglegyen (2heroic első bossa is kell). [url="http://thottbot.com/q9644"]http://thottbot.com/q9644[/url]Tehát még1x ha megvan mind2 quested akkor 2 quest itemet fogsz benne látni, ha csak a slvapenses akkor csak a blazing signetet.
Válaszol
#15
Bemutató

Netherspite egyike a közepes szintű harcoknak Kazánban. Teknikailag elérhető Curator halála után, de ajánlatos elötte Shade of Aran-t lefektetni a trashek és a wipe-ok miatt. Amint a Raid leölte Aran-t neki lehet kezdeni Netherspite-nak vagy a Chess Eventnek, de ajánlatos elöször a Sakkot megcsinálni mert az sokkal egyszerübb és arénylag jobb loot-jai vannak.

Előkészületek

Netherspite egy 2 fázisos csata, ahol az egyes és kettes fázisok váltják egymást az idő függvényében. A 2 fázis addig tart, amig Netherspite meg nem hal vagy Enrage-el vagy wipe van. Az elős fázis(amit Portál fázisnak is neveznek eltarthat 60-70 secig is, a második fázis a "Breath" 30-40 secig tart. Netherspite Enrage-el körülbelül a harc kezdete után 9 percel.Ugyanugy mint más harcok Kazánban igényelnek egy pontos tervet mielött nekikezdünk, a tervet pontosan kell követni ha a raid sikert akar. A terv és a végrehajtás a legföbb dolog, míg a potik és egyéb dolgok a háttérbe szorulnak ennél a bossnál.

Csapat felállás

Egy "átlagos" csapatfelállás könnyen teljesítheti a csatát, bár a csapatfelállásban azért a healerk számára oda kell figyelni. 2 tank ajánlott, csakugy mint a 3-4 healer, a többi DPS. Minden DPS kaszt jó ehhez a harchoz, bár a shadow pap itt is nagyon fontos a heal/mana visszatöltése miatt.(Majd folytatom csak most bejött egy kis meló <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif' class='bbc_emoticon' alt='Sad' />)The 3 Portals

In stage 1, three portals open in a triangular pattern, in the S, E, and NW corners of the room. The portals have distinct colours: red, green and blue. Beams come out of the portals and towards Netherspite. If the beams hit Netherspite, he receives stacking buffs for each second he is hit by the beam. However, players can intercept the beams by positioning themselves between the portals and Netherspite. Players hit by the beams receive a set of 3 stacking buffs or debuffs, all depending on the colour of the beam they are intercepting. Below is a listing of the buffs and debuffs applied by the beams:

"Nether Beam - Perseverence" (RED)

While standing in the red beam, every tick will reduce damage taken by 1%, the defense rating is increased by 5, and the player's health is also modified. The first tick will add 31,000 HP to a player's maximum health, while subsequent ticks will reduce it by 1000. Additionally, the player standing in the red beam has permanent aggro. No amount of healing or damage done by other players can divert Netherspite's attention from attacking the target standing in the red beam. When the red beam hits Netherspite, it reduces his damage taken by 1% per stack.

"Nether Beam - Serenity" (GREEN)

While standing in the green beam, every second spent under its effect increases healing done by by 5%, the cost of healing spells is reduced by 1%, and maximum mana is reduced by 200. On hitting Netherspite, the green beam heals him for increasing amounts every second.

"Nether Beam - Dominance" (BLUE)

While standing in the blue beam, every stack of the spell increases damage dealt by 5%. However, damage taken from spells is also increased, by 8% per stack, while healing received is reduced by 1% per stack. The blue beam hitting Netherspite causes him to inflict 1% more damage per application.The stacking buffs and debuffs on players can persist up to another 20 seconds on a player moving out of the beam.Other Abilities

"Nether Exhaustion"

Once a player has left a beam, he will be afflicted by Nether Exhaustion, making him unable to absorb the effects of that particular beam for the next 90 seconds.

"Nether Burn"

Inflicts 1200 shadow damage to players every 5 seconds. This affects every player in his room, is active in both phases, and can be partially resisted.

"Void Zone"

During the encounter, Netherspite will target players and open Void Zones at their feet, inflicting around 2000 shadow damage to the players standing in them.

"Netherbreath"

Netherbreath is only performed during stage 2. It inflicts 3700 to 4300 arcane damage to enemies in a cone in front of Netherspite, and knocks them back.Strategy

Buffs

Apart from the obvious Fortitude/Mark Of The Wild/Arcane Intellect, a raid is usually forced to make some choices when it comes to paladin buffs, since a 10 man raid will usually not contain 3 paladins. With 2 Paladins, Kings/Might the tanks and melee DPS, and use Kings/Wisdom for the casters. Due to the unique mechanics of this encounter (Netherspite always hitting the player in the red beam), threat, and therefore Salvation, is irrelevant.Casting Shadow Protection helps mitigate the "Nether Burn" aura, as does a mage's "Dampen Magic" ability. It can be applied to everyone in the raid, since every player will take frequent magic based damage, the reduction of which will offset the reduction in healing effects. As far as shamans are concerned, they should be placed together with the tanks and melee DPS to increase the group damage via Windfury Totem. Mana regeneration is of secondary importance since the encounter allows for a lot of downtime during which the casters can regenerate.

The Pull

The MT can run in and proximity aggro Netherspite, while the rest of the raid runs in behind. As with most encounters in the game, a hunter using Misdirection is recommended and will save the raid from rare wipes caused by the MT missing his first attacks, or very early healer or DPS aggro. Players must position themselves between the portals and Netherspite to intercept the beams, as will be described below. The beams trigger about 10 seconds after the encounter is engaged. Once the red beam has hit the MT, DPS can start doing the most possible damage, since they cannot pull aggro off him.

Positioning

Positioning and planning are the key to this encounter, since players must intercept the portal beams before they hit Netherspite, while taking into account the effects of Nether Exhaustion. After the pull, the position of the 3 portals will always be the same. The red portal will be in the East corner of the room, to the right of the entrance, the green portal will always be in the South corner of the room, to the left of the entrance, while the Blue portal will spawn in the NW corner of the room, directly opposite the entrance.

Fight Progression

Due to the combinations of buffs and debuffs caused by the beams, different classes are recommended to intercept the different beams. Since Netherspite will always hit the target in the red beam, tanks and offtanks are the obvious choice. Since the green beam increases healing done while decreasing the cost of healing spells, it is a natural choice for healers, while the increased damage caused by standing in the blue beam, make it a favourite for the DPS classes.However, due to the negative effects of standing in the beams, players are unable to absorb its effect for the full 1 minute duration. Standing in the red beam for more than 31 seconds will start reducing a player's maximum health from its initial value, by 1000 every second. Standing in the blue beam for 30 seconds causes players to take 240% extra damage, which means the Nether Burn aura will start hitting for around 3000 damage per tick. At the same time, healing effects on the same player will be reduced by 30%, making it hard to keep them up for much longer. With a player's maximum mana being reduced by 200 per tick while standing in the green beam, the moment the maximum mana reaches 0, the green beam will ignore the player and hit Netherspite, healing him. The solution to these issues is to leave the beams before the negative effects become too dangerous, (this will afflict players with Nether Exhaustion for 90 seconds) and have other players step into the beam. Once Nether Exhaustion has expired, the initial players can take the beams again, therefore creating a rotation that can be repeated until the end of the encounter. Many strategies are possible, however, a very simple and safe rotation is given as an example here:Assuming a standard raid composition with 2 tanks, 4 healers and 4 DPS, the rotation can look like the one illustrated in this table.

Red Green Blue Approximate Time

Portal Stage A Player 1 Tank 1 Healer 1 DPS 1 0:00 - 0:35

Player 2 Healer 3 Healer 2 DPS 2 0:36 - 1:00

Breath Stage 1:01 - 1:30

Portal Stage B Player 3 Tank 2 Healer 3 DPS 3 1:31 - 2:06

Player 4 Healer 2 Healer 4 DPS 4 2:07 - 2:32

Breath Stage 2:33 - 3:03

At the beginning of the first portal stage, the MT takes the first red beam, and holds it for about 35 seconds. A healer can step in for him, and absorb the beam for the rest of the stage (about 25 seconds). Obviously, a paladin or druid is recommended for this, over a priest, due to higher base HP. If one is not available, a DPS class, such as a hunter can also be used. A breath stage will follow, but by the beginning of the next portal stage, both players that have absorbed the red beam will still be affected by Nether Exhaustion, and therefore unable to take over it. Therefore, the group's second tank will step in first, hold it for around 35 seconds, until he is replaced by another available healer. After the next breath stage, Nether Exhaustion on the MT and first healer that took the red beam will have expired, so the rotation can be repeated from the beginning.The situation is identical for the other beams. Two people must absorb a beam for every portal stage, and after two portal stages the rotation can be repeated from the beginning.In terms of positioning, it is ideal that the second person assigned to each beam positions themselves in front of the person absorbing that beam first (between the first person and Netherspite) With this positioning, when the first person has to move out of the beam, it will immediately hit the second person, thereby never hitting Netherspite.

Breath Stage

During the breath stage, Netherspite is rooted in place and cannot move, but can still melee attack the highest target on his aggro table within melee range, albeit less frequently because of the new abilities he starts using. He will not use his melee attack if every player moves out of his melee range. The portals close, and the beams disappear. He continues to use his Nether Burn ability, but also starts using Netherbreath. Netherbreath is a very powerful attack, often inflicting over 4000 damage to multiple players while also knocking them back, sometimes outside of the range of their healers.The easiest strategy for this stage is to have the full raid run out of Netherspite's room as soon as it begins. Out of the room players will be out of line of sight, and will not be affected by either Nether Burn or Netherbreath. As the stage is about to end, the next "red beam" tank runs back into the room first, followed by the other raid members, following the same instructions detailed earlier in the "Pull" section.The one disadvantage of this strategy is that while outside the room, players cannot do damage to Netherspite. This will make it more challenging for healer-heavy (and thus DPS-poor) raids to defeat Netherspite within the 9 minutes before the Enrage. However, healer-heavy raids also have the option of staying inside the room during breath stages, healing through the Netherbreath damage, and doing damage during this stage as well. Netherbreath damage can be minimized if players stand close to Netherspite's model and then rotate away from the direction the dragon is pointing in when he starts casting Netherbreath. The casting time is about 2.5 seconds, which allows most players to move out from the cone area affected by the breath.At the end of a breath stage, all aggro is reset, so DPS classes must wait for the tank to gain aggro and then position himself to absorb the red beam.

Further Portal Stages

After every breath stage, a new portal stage begins. While the mechanics and duration are the same, the portals can switch places between them. For example, while the 3 positions remain the same, the red portal can spawn where the green portal was during the first portal stage, etc. The players have about 10 seconds to adjust, as the portals open immediately at the beginning of a portal stage, but the beams are only launched about 10 seconds later, giving players time to position themselves.Class Comments

Tank Comments

Do not worry about building threat while you are standing in the red beam. Netherspite is guaranteed to only hit you. Use your rage on Shield Block to diminish damage, and use Sunder Armor for the benefit of the physical DPS classes in the raid. As you build stacks of the red beam buff, you will dodge, parry and block increasingly often, and be hit for less and less damage. However, after 30 seconds your maximum HP will also start decreasing below your normal level. Move out when you feel the next attack can kill you in 1 hit; this is usually after 35 stacks. Also pay attention to Void Zone spawns and move out of them as soon as possible. If you are absorbing a beam, do not move sideways, as that will cause the beam to hit Netherspite. Instead, when a Void Zone spawns on top of you, move either backwards or forwards.Remember that the first red portal is always to the right of the entrance, in the East corner of the room. Always try to position Netherspite close to the entrance, if your raid decides to use the strategy where they run away during stage 2.

Healer Comments

Take turns absorbing the green beam, switching between 25-30 stacks. You must heal through the continuous damage caused by Nether Burn, but you must pay particular attention to the 2 people who will always be taking more damage than the rest. These are the player standing in the red beam and thus tanking Netherspite, and the person standing in the Blue beam and taking increased damage from Nether Burn. Also pay attention to Void Zone spawns and move out of them as soon as possible. If you are absorbing a beam, do not move sideways, as that will cause the beam to hit Netherspite. Instead, when a Void Zone spawns on top of you, move either backwards or forwards. If you run out of the room during stage 2, this is a great time to regenerate some mana, if necessary by using a Dreamless Sleep Potion. Do not heal the DPS during this stage if you are short on mana. Let them bandage.

DPS Comments

At the beginning of each "Portal" Stage, run into the room and position yourself in a spot that will allow you to do damage, be in range of your healers and close to the beam you are assigned to take. Once the tank has been hit by the red beam, you can go "all out" on damage, using every cooldown available to you. It is impossible to pull aggro while someone is being hit by the red beam. During transitions, be the first one to run out, to avoid taking breath damage, and the last one to run in (unless of course you are assigned to take the first blue beam). While safely out of line of sight during stage 2, bandage yourself and others around you to conserve healer mana and allow them to regenerate. Pay attention to Void Zone spawns and move out of them as soon as possible, especially if you are also affected by the blue beam and taking increased damage. If you are absorbing a beam, do not move sideways, as that will cause the beam to hit Netherspite. Instead, when a Void Zone spawns on top of you, move either backwards or forwards.Warlocks are particularly well equipped to absorb the blue beam, since they can drain life to replenish the health lost to Nether Burn. They also have a higher HP pool to begin with. It is not unusual for a warlock to be able to absorb 50 or even 60 stacks of a blue beam, effectively causing triple damage with all their abilities towards the end of a portal stage.If your raid chooses to stay in the room during the breath stage, remember to stop DPS as the breath stage is about to end. Aggro will reset at the start of a new portal stage, and it will take 10 seconds for the red beam to spawn, which gives your tank permanent aggro.If the timer approaches 9 minutes, do not leave the room for a breath stage under any circumstances. Once the enrage timer is reached, Netherspite will kill off the raid almost instantly, therefore stay in the room and try your best to kill him, even if that means losing raid members to Netherbreath.
Válaszol


Fórumra ugrás:


Fórumszoftver: © MyBB Téma: © iAndrew 2016 Hosting: JÁTÉKOK Hosting