A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
40 éves Szűz
#1
Ma láttam a témában megjelölt filmet, és egyszerűen nem értem.Mármint azt, hogy az IMDB-n a főszereplő igazi kiugrásának, meg korszakalkotó filmvígjátéknak tartják a filmet. Csekk itt: [url="http://www.imdb.com/title/tt0405422/"]http://www.imdb.com/title/tt0405422/[/url]Ehhez képest amit én tapasztaltam, az egy ócska és sablonos témákra épülő gyengus film volt, aminek egyrészt katasztrofálisan pocsék a szinkronja (pl. amikor az arab alkalmazottak érdekes kiejtését, szaggatott beszédét próbálják utánozni, az annyira, de annyira amatőr....), másrészt hemzseg az amúgy sztem teljesen fölösleges obszcén kifejezésektől, és körülbelül annyira ízlésesen tálalja a szexualitással kapcsolatos témákat, mint anno az Amerikai pite.Ami jó a filmben, hogy elég nyíltan beszél egy amúgy tabutémáról, így ilyen szempontból dicséretes az alaptéma, amit tovább színesítenek az amúgy sztem többeknek is talán ismerős ciki helyzetek, melyekbe elég sok ember bele tudja képzelni magát, és ezeket egész jól mutatja be a film. Ám pont ezekben a pillanatokban valahonnan besüvölt a képernyőre egy (egy? egy rakás!) obszcén kifejezés, vagy valami pocsék poén.Ugyan lehet nevetgélni a filmen, ám semmivel sincsenek jobb poénok benne, mint a legtöbb tinivígjátékban, ahol a rendező/forgatókönyvíró felépíti lépésről lépésre a helyzetet, ami már az első lépcsőfoktól amúgy elég átlátszó, majd szépen lecsapja a magas labdát. Ráadásul a sztori is elég bugyutára sikerült, hiszen ki ne tudná, hogy amolyan amerikai vígjátékosan a srác bele fog szeretni egy nőbe, akivel aztán összejönnek, majd összevesznek, és aztán valami látványos jelenet végén mégis kibékülnek és egymásra találnak, és volt szűz, nincs szűz. (Az eddig vezető jeleneteket és egyes utalásokat, vagy éppen direkt célzásokat, obszcenitást pedig Freud évekig elemezgetné...)A színészi játékról meg csak annyit, hogy láttunk már jobbat, bár kétségkívül nagy tehetség kell ahhoz, amikor főszereplőnk játékfiguráihoz beszélget, miközben éppen festegeti, babusgatja őket. (Kb. annyi, mint amikor Stifler (Sean William Scott) a Hazárd megye lordjainak ([url="http://www.imdb.com/title/tt0377818/"]http://www.imdb.com/title/tt0377818/[/url]) nagyfilmes változatában a végén az őt nyaldosó-faldosó csajszi helyett a kocsival létesít verbális aktust.)A nagy kérdésem az, hogy mégis mitől ennyire jó a film, mi tetszik benne ennyire annak, akinek tetszik, vagy mi nem tetszik annak, akinek nem tetszik? Én az IMDB 10-es skálája alapján valahová 2 és 3 közé tenném (előbbit adtam végül, ismerőseim unszolására, akik szintén látták és eléggé le voltak lombozva), de kíváncsi lennék mások véleményére is.
-- JÁTÉKOK.HU --
Válaszol
#2
Szerintem a válasz nagyon egyszerű!Az amcsik nem éppen arról híresek, hogy imádják a jó filmeket! Persze az imdb oldalán a világ bármely pontjáról lehet szavazni, de van egy olyan érzésem, hogy a szavazók többsége a tengerentúlon élő egyén volt.A film amúgy valóban nem kaphatna ilyen pontszámot, mert egyszerűen nem ennyire jó, de mégis nézhető...egyszer!
Válaszol
#3
Az imdb szavazat adatait meg lehet nézni, de ha 41 ezer embernek tetszett akkor sem biztos, hogy neked is fog. Például a 40 éves szűz szerintem is felül van értékelve. De például a Top1000 szavazók minden filmet lehúznak. Ha megnézed minden filmnél az ők szavazataik a legalacsonyabbak. Bár véleményem szerint ők használják helyesen a 10 fokú skálát, hiszen ha egy film közepes, akkor arra nem 7-est, hanem 5-öst kell adni. <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sleep.gif' class='bbc_emoticon' alt='-_-' />
Válaszol
#4
[quote name='VanillaCream' post='12474' date='2007. 06. 30. / 10:15']Az imdb szavazat adatait meg lehet nézni, de ha 41 ezer embernek tetszett akkor sem biztos, hogy neked is fog. Például a 40 éves szűz szerintem is felül van értékelve. De például a Top1000 szavazók minden filmet lehúznak. Ha megnézed minden filmnél az ők szavazataik a legalacsonyabbak. Bár véleményem szerint ők használják helyesen a 10 fokú skálát, hiszen ha egy film közepes, akkor arra nem 7-est, hanem 5-öst kell adni. <img src='http://www.jatekok.hu/forum/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sleep.gif' class='bbc_emoticon' alt='-_-' />[/quote]

a legrosszabb ezzel kapcsolatban az, hogy minden ember más szempontból értékeli a filmet.mert például vegyük a Hot Fuzz-t (Vaskabátok). az alapkoncepció is jó, a film szórakoztató értéke is megvan, az más kérdés, hogy ebből még sokkal többet ki lehetett volna hozni. aztán erre a nagy "művészkritikusok" lehúzzák és sárba döngölik, mert hogy az alaptörténet annyira bárgyú és blőd. miközben pont ez a célja.körülbelül ugyanúgy, ahogy anno a Shaun of the Deadben is így volt. az is egy marha jó film, ami kötelező darab, de persze, nem egy olyan, amelyiket Oscarra jelölnének.ja, az más kérdés, hogy van nem is egy Oscar-díjas film ami meg teljességgel nézhetetlen.egyszóval érdemes lenne nem egy egységes csillagozást használni, hanem külön értékelést az ehhez hasonló szempontok esetében is.szvsz.
-- JÁTÉKOK.HU --
Válaszol


Fórumra ugrás:


Fórumszoftver: © MyBB Téma: © iAndrew 2016 Hosting: JÁTÉKOK Hosting